Om Matrester.se

En önskan om att göra något mer för miljön, saknaden efter ett bra ställe med tips på vad man kan göra av sina matrester och många rubriker i media om matsvinnet, ja det var nog så idéen till den här hemsidan föddes. För det är ju inte klokt att vi slänger 50 kg fullt ätbar mat och dryck per person och år (Livsmedelsverket)!

Det här med matrester är ju egentligen så enkelt, det behövs inte mycket för att bli lite bättre och du kan börja direkt!. Därför finns matrester.se! Här hittar du tips på vad du kan göra av maten som inte blev uppäten, frukten som håller på att bli alldeles för mogen, grädden som blivit sur, brödet som blivit torrt och så vidare. Här finns också möjlighet att dela med dig av dina tips och rest-recept och så finns det lite tips på hur man förvarar mat och hur man kan göra för att minska matsvinnet ytterligare.

Dessutom har jag upptäckt hur lätt det är att spara tid med matrester -ofta har du ju redan gjort halva rätten! Dessutom sparar du pengar när du inte slänger mat, för att inte tala om de miljövinster som görs!

Jag som ligger bakom sajten är en småbarnsmamma med rötter på landsbygden, som tycker att mat både är en stor och viktig del av livet. Och så ogillar jag slöseri och tycker om att förbättra saker.

Hör gärna av dig om du har tips, förslag, funderingar eller om du vill annonsera på sidan!

Med vänliga hälsningar,

Helena